První várku piva uvařil pikovický pivovar na jaře roku 2022.
Za celým projektem Pikovaru stojí Štěpán Mysliveček - sládek a majitel v jedné osobě.
Na výrobu piva je používán slad z Kounic, kde funguje vyhlášená rodinná sladovna s dlouholetou tradicí. Používáme několik druhů chmelů ze žatecké oblasti (ŽPČ, Sládek, Kazbek). Výsledkem je nefiltrovaný spodně kvašený světlý ležák plzeňského typu. K tomu zařazujeme sezónně i jiné typy piv (např. letos v létě 8°). Mláto, jakožto zbytkový produkt při výrobě mladiny, je předáváno jako krmivo rybářům a v zimě myslivcům, takže nic nepřijde vniveč.
Pikovickou jedenáctku si můžete dát čepovanou nebo v 1l PET lahvích v restauraci U Dolejších. Přímo v pivovaru je možné si objednat sudové
pivo o objemu 50l a 25l a též 1l PET lahve.
ABOUT US
The first batch of beer was brewed by the Pikovice brewery in Spring of 2022.
Behind the whole project of Pikovar is Štěpán Mysliveček - brewer and owner in one person.
The beer is made from malt from Kounice, a renowned family malt house with a long tradition. We use several types of hops from Žatec region (ŽPČ, Sládek, Kazbek). The result is an unfiltered bottom-fermented pale lager of Pilsner type. In addition, we seasonally brew other types of beer (e.g. 8 degree beer this summer). Brewer´s spent grain, as a residual product of the production, is given away as a fish food during whole year and hunters are giving it to the deer over the wintres, so nothing goes to waste.
You can have Pikovice 11 degree on draught or in 1l PET bottles in the „U Dolejších“ restaurant.
It is possible to order the beer directly in the brewery in kegs of 50l and 25l beer and/or in 1l PET bottles.
AI Website Maker